Huiswerkbegeleiding

Heeft uw kind zijn/haar huiswerk niet op tijd af? Wilt u dat uw kind onder begeleiding zijn/haar huiswerk maakt? Loopt uw kind geregeld vast tijdens het huiswerk? Dan kan ik u helpen. U kunt mij inschakelen voor de huiswerkbegeleiding van uw kind. De begeleiding kan bij uw thuis of op school worden gegeven. Eventueel is het mogelijk om het in groepsverband te volgen. Groepen bestaan uit maximaal 15 leerlingen. Huiswerkbegeleiding is vooral toezicht houden en bij kleine problemen uw kind verder helpen. Het werk wat uw kind meekrijgt van school staat hier centraal. 

Op school wordt er veel van uw kind verwacht. Vooral in het eerste jaar komt er veel op hen af en soms verliezen ze overzicht en structuur. Ik leer uw kind tips en trucs om zelf weer de controle over hun werk te nemen. Ik leer ze plannen, structureren, het gebruik van een agenda, ELO (Elektronische Leer Omgeving), enz. Voor veel leerlingen vaak een bos waarin ze de bomen niet meer zien. Maar met wat extra ondersteuning een grote stap richting diploma.

Huiswerkbegeleiding voor scholen

Voor scholen ben ik ook beschikbaar. Ik kan een speciale huiswerkklas binnen uw school starten. In principe hoeft uw school alleen een leslokaal en materiaal ter beschikking te stellen. De ouders worden om een bijdrage gevraagd die direct, zonder tussenkomst van de school, aan ons wordt voldaan. Hierdoor heeft u geen extra administratie. Uiteraard is een freelance vorm ook mogelijk, waarbij u mij inhuurt en zelf de administratie en aanmeldingen regelt met de ouders.

Plannen

Veel scholen werken met week- of maandtaken. Heeft uw kind moeite met het plannen hiervan? Is het niet duidelijk hoe er gepland moet worden? Loopt u kind geregeld vast met schoolwerk in combinatie met zijn/haar hobby's? Neem dan contact op. Ik kan uw kind leren plannen. Hierbij leert uw zoon/dochter om een agenda bij te houden en huiswerk over een week te verdelen. Bij het plannen houden we juist ook rekening met de hobby's in combinatie met de schooltijden en het schoolwerk.

Bijles

Voor een aantal vakken en niveaus kan ik bijles geven. Heeft uw kind moeite om de stof onder de knie te krijgen? Heeft uw kind bepaalde leerachterstanden? Of heeft uw kind juist extra uitdaging nodig, omdat alles te gemakkelijk is? Ook dan kan ik vaak een passende oplossing bieden. Tijdens de bijles gaan we de stof anders bekijken. We gebruiken ander oefenmateriaal. De toetsen van uw kind zijn mijn uitgangspunt. De bijles wordt individueel gegeven of in groepen van maximaal 4 scholieren. Voor scholen ben ik ook beschikbaar.

Bijles wordt gegeven voor de volgende vakken en niveaus:
Engels - alle niveaus
AVO vakken - VMBO BB, KB en GT Onderbouw
Nederlands - Alle niveaus onderbouw
Begrijpend lezen
Technisch lezen
Rekenen

Examentrainingen

Speciaal voor kandidaten voor een BB, KB, GT of MAVO examen bied ik examentrainigen aan. Tijdens deze trainingen wordt ingegaan op het centraal (schriftelijk) examen. Er worden examens geoefend en besproken. De kandidaat wordt voorbereid op een examen per computer of papier. Ze leren structuur van een examen kennen, maar krijgen ook tips voor het maken van een goede planning van het leerwerk worden in de trainingen met de kandidaat doorgenomen. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan het voorkomen van examenvrees.

 

Nieuws

Scholieren presteren niet beter met computer

15-09-2015 13:42
(ANP) - Het gebruik van computers en andere technologische hulpmiddelen bij scholen leidt niet...

Passend Onderwijs nog lang niet passend

08-09-2015 13:42
(ANP) - Een jaar na de invoering van het passend onderwijs - waarbij kinderen die extra aandacht...

Onderwijs-kamerleden zakken voor rekentoets

10-02-2015 18:38
(Novum) - Eindexamenleerlingen moeten voortaan een rekentoets maken. Vanaf komend schooljaar geldt...
Onderdelen 1 - 3 van 5
1 | 2 >>